A 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelet szerint 2020. április 21-én, éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet a vizsgajelentkezést fogadó intézményhez (középiskola vagy kormányhivatal).

A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemmel kapcsolatos hiánypótlásnak nincs helye.

A kérelemben az alábbiak kezdeményezhetők: – a jelentkezés törlése – a jelentkezés szintjének módosítása emelt szintről középszintre – kizárólag idegen nyelv esetében a jelentkezés szintjének módosítása középszintről emelt szintre.

A középiskola befejező évfolyamán tanuló a szintemelő vizsgajelentkezéseinek megváltoztatását, illetve a külföldi rendszerű középiskolában utolsó éves tanuló az előrehozott vizsgajelentkezéseinek megváltoztatását a fentiek szerint kérelmezheti.

A kormányrendeletben megjelölt előrehozott /szintemelő vizsgák törlését nem kell kérelmezni, azokat az Oktatási Hivatal a jogszabály alapján hivatalból törli.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a kérelmet elektronikus úton juttassa el ahhoz az intézményhez (középiskola vagy kormányhivatal), ahol az érettségi jelentkezését benyújtotta.

Aki az érettségi jelentkezését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalhoz nyújtotta be, a módosító kérelmét a hatosag@borsod.gov.hu email címre szíveskedjen megküldeni. Érdeklődni a 46/512-974 telefonszámon lehet.

A kérelem letöltéséről további információ az alábbi linken található: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa/