Az Encsi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési programjának keretében a Kapitányság illetékességi területén bekövetkezett egy-egy szabálysértés, bűncselekmény ismertetésével kívánja felhívni a helyi lakosság figyelmét a járművezetők felelőtlen viselkedésének, a közlekedési szabályok be nem tartásának, adott esetben a járművezetők alkoholos befolyásoltságának következményeire.

Az éjszakai órák során egy szlovák rendszámú gépjárműre figyeltek fel a rendőrök Szikszó belterületén, amely a STOP tábla figyelmen kívül hagyásával fordult ki egy mellékutcából a főútra. Hiába próbálták utóbb a megkülönböztető fény- és hangjelzés alkalmazásával is megállásra késztetni az autó vezetőjét, ő lendületesen haladt tovább, több utcát is érintve, az elsőbbségadási kötelezettség folyamatos mellőzésével, míg végül egy mezőgazdasági területen, egy mély árokba hajtva állt meg. A gépjárműből öten ugrottak ki, majd futva menekültek tovább, azonban az intézkedőknek és a segítségükre siető kollégáknak valamennyijüket sikerült rövid időn belül elfogniuk. Az eljárás során kiderült, a társaság a jármű kipróbálása miatt találkozott egymással, hátha vétel lesz a dologból. Azonban a próbára végül egy közös italozást követően került sor, ennek során sikerült a rendőrökkel összetalálkozniuk, akiknek a jelzésére viszont a sofőr társai felszólítására sem volt hajlandó megállni. A vele szemben alkalmazott alkoholszondán kívül a drogteszt is pozitív eredményt mutatott. Előbbi miatt jelenleg szabálysértési eljárást, az utóbbi eredmény okán viszont büntetőeljárást folytat vele szemben hatóságunk.

Ismételten felhívja az Encsi Rendőrkapitányság a lakosság figyelmét a közlekedési szabályok fokozott betartására, amelyek nem csupán a járművezetőkre, de a közlekedés valamennyi résztvevőjére (gyalogosokra, kerékpárosokra stb.) vonatkoznak.

A bódult állapotban vezetők nagy számára tekintettel hangsúlyozzuk ki különösen, hogy az alkohol és egyéb bódító/kábító hatású szerek fogyasztása már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Ilyen állapotban semmiképp ne vegyenek részt a közúti forgalomban, hiszen mindenkit épen, egészségesen várnak odahaza.

- Hirdetés -