Élmény és kreativitás. Ez volt annak a cserkeszőlői táborozásnak a mottója , ahol két turnusban 42 gyerek vehetett részt augusztus 13 és 17-e között.- tudtuk meg Takács Lászlónétól, Szikszó alpolgármesterétől, aki a tábor szakmai vezetője volt.

A program a Szikszói Többcélú Kistérségi Társulás pályázati sikerének köszönhető- mondja Füzesséri József ,a társulás elnöke. Minden évben azon dolgozunk, hogy térségben élő gyerekek számára olyan nyári kirándulást szervezzünk, ami nemcsak kikapcsolódást , hanem hasznos együttlétet, tapasztalatokat is ad.

Takács Lászlóné arról beszélt : a tervezéskor az volt a cél, hogy a hegyvidéken élő diákok egy másfajta földrajzi formával és annak szépségeivel ismerkedjenek meg. Ezért esett a választás Cserkeszőlőre, ahol az Alföld formáit , a Körösök vidékének növényvilágát láthatták. A szálláshelyük a jurta tábor pedig felidézte a honfoglaló magyarok életformáját. Nagy siker volt a szarvasi arborétumba történő látogatás, de kifejezetten élvezték a gyerekek Szarvason a Mini Magyarországot, ahol hazánk híres épületeit fedezhették fel mini kiadásban. A Körösvölgyi Látogatóközpontban a tájegység növényzetével, állat és madárvilágával ismerkedhettek. A Körös holt ágán hajózhattak, de ellátogattak a hortobágyi madárkórházba is.

A jurta tábor a cserkeszőlői strand területén található ,igy a táborozók – felügyelet mellett- de egész nap élvezhették a strand örömeit, amit az időjárás is a kegyeibe fogadott- jegyzi meg Takács Lászlóné. De a fürdés mellett kézműves foglalkozást is szerveztek számukra, amelyet a jurta tábor szakemberei biztosítottak. Fontak kosarat, ragasztottak, színeztek, gazdag eszközkészlet állt a rendelkezésükre. A strand ultramodern játszótere nagy sikert aratott.
A tábor lakók saját készítésű kézműves tárgyakkal, ajándékokkal tértek haza.- tudtuk meg Takács Lászlónétól- A sok élmény és játék mellett az sem volt elhanyagolható, hogy olyan étrendet sikerült összeállítani a táborban, amelyet minden gyerek jó étvággyal fogyasztott, hiszen a szülők legnagyobb aggodalma olykor abból adódik, hogy eszik e csemete akkor, ha közösségben van.

Az elmúlt években nem ez az első nyár amikor gyerekeket táboroztatunk- összegzi Takács Lászlóné- tavalyelőtt unoka – nagymama tábor volt, tavaly pedig Sarudon jártak. Az idei év tapasztalata azt mutatja: életre szóló élményt kaptak a gyerekek ez alatt az egy hét alatt, és érdemes a jövőben is hasonló rendezvényeket szervezni.