Újra meghirdette a Cseh Károly Emlékversenyt Szikszó önkormányzata. Az április 29-én megrendezett versenyen, amelyet az Inkubátorházban tartottak a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai vettek részt.

Az idei verseny már a hatodik a sorban, amelyet a Cseh Károly költő, műfordító tiszteletére szerveznek, aki bár Borsodgeszten született, és utolsó évtizedeit Mezőkövesden töltötte, mégis ezer szállal kötődik Abaújhoz. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt, számtalan személyes élmény köti a költőhöz, akivel egy időszakban együtt is dolgozott. Úgy véli a vers szeretete az emberek életét jobbá tudja tenni. Ezért is büszkeség Szikszó számára, hogy a helyi iskolások évről évre részt vesznek ezen a rendezvényen, ezzel is fejet hajtva Cseh Károly öröksége előtt. Külön köszönetét fejezte ki a partnerségért a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola vezetésének és a felkészítő tanároknak.

A zsűri elnökének újra Ötvös Éva színművészt, előadóművészt kérték fel. A zsűrizésben részt vett Cseh Károly özvegye, Csehné Bódi Etelka és Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné valamint Érsekcsanádi István nyugalmazott középiskolai magyar tanár.

A diákokat két kategóriában jutalmazták. Az első kategóriában a 7-8 osztályosok versenyeztek, míg a második kategóriában a gimnazisták mérték össze tehetségüket.

A díjazottak a következőek :

I. kategória:
1. Zsolnai Luca
2. Tóth Panna
3. Kulcsár Dominik
Különdíjas: Sallai Eszter

II. kategória:
1. Tóth Zsombor
2. Kádas Dorottya
3. Lengyel Dorina
Különdíjas: Gunya Réka

- Hirdetés -