Az MVK Zrt. a mobiljegyet a veszélyhelyzet idején gyorsított eljárással vezette be. Július 1-től válik teljessé a mobiljegy rendszer a járművekre kihelyezett QR kódokkal, ezért szerdától valamennyi mobiljegyet (jegyeket, bérleteket) felszálláskor érvényesíteni szükséges.

Érvényesítéshez az utas által használt telefonos alkalmazásban (Közlekedési mobiljegy, Simple, Voxpay) ki kell választani az érvényesíteni kívánt díjterméket. Az érvényes jegyen, bérleten a „kódbeolvasás felszálláshoz” gombra kattintva kell a járművekre kihelyezett QR kódot beolvasni.

Vonaljegyet akkor célszerű vásárolni mobiljegy alkalmazásban, ha azt egy napon belül fel fogjuk használni. A vonaljegy legkorábban a vásárlás után 2 perccel használható fel utazásra, érvényessége a QR kód leolvasásával kezdődik és ezt követően negyven percig érvényes. A mobiljegy alkalmazásban vásárolt vonaljegy a vásárlást követő 24 óra elteltével elveszíti érvényességét.

Azok a mobiljegy díjtermékek, amelyeknek a használata arcképes igazolványhoz kötött, csak a vásárlás során megadott igazolvánnyal együtt jogosít utazásra. Ellenőrzéskor a mobiljegy díjterméket és az arcképes igazolványt is fel kell mutatni.

- Hirdetés -