Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a 2019. évben is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsák a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Céljuk továbbá a szülői példamutató magatartás és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az országos döntő megrendezésére 2019. július 22-23-án kerül sor. A családok tesztlap kitöltését követően autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket.

A verseny szakmai támogatója a Porsche Hungária Kft. és az Autós Nagykoalíció. Az országos döntő fődíja egy Skoda Fabia Ambition 1.0 MPI 75 LE típusú személygépkocsi, valamint egyéb értékes díjakban is részesülnek a családok.

A verseny részletei és az elektronikus regisztrációs felület megtalálható a verseny honlapján: www.kozlekedikacsalad.hu Az országos versenyt megelőzően megyei és helyi versenyek megtartására kerül sor az érdeklődő családok részére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. május 11-én 09.00 és 15.00 óra között rendezi meg megyei vetélkedőjét Miskolcon, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban. A verseny meghirdetői a legeredményesebben szereplő iskolákat is díjazni szeretnék. Azok az oktatási intézményeket, amelyek képviseletében a legtöbb család jelentkezik és vesz részt a megyei versenyen, a Skoda Márkaképviselet értékes díjazásban részesíti.

A megyei versenyre jelentkezni lehet a verseny honlapján, elektronikus úton vagy a verseny napján, a helyszínen, személyesen.

Az Encsi Rendőrkapitányság helyi versenyét 2019. április 25-én 13.00 órától rendezi meg a kapitányság épületében (3860 Encs, Petőfi út 75/A. szám), amelyen a helyezést elért résztvevőket tárgynyereményben részesítjük. A helyi versenyre jelentkező családok részvételi szándékukat 2019. április 22-én 08.00 óráig jelezhetik az encsrk@borsod.police.hu címen.