A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szikszói mérnöksége június 1-jén, szombaton, a 3-as főút arnóti körforgalmában, a Tornyosnémeti irányába vezető kihajtó ágon nagy felületű burkolatjavítási munkálatokat végez.

A munkálatok idejére az ezen szakaszt lezárják a szakemberek, a Szikszó–Tornyosnémeti irányába közlekedő járművek részére hivatalos terelőút az arnóti körforgalom – 37-es főút – ongai körforgalom – Onga belterületén Ongaújfalu felé, majd onnan már visszatérhetnek a 3-as főútra. A Miskolc irányába közlekedőket a korlátozás nem érinti. A munkálatok előreláthatólag még aznap, azaz június 1-jén befejeződnek.

A munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek azt is kérik, hogy a munkaterület mellett fokozott óvatossággal haladjanak és a lezárás ideje alatt az országos közúthálózaton hivatalosan kijelölt terelőutat használva közelítsék meg úti céljukat.