Még az időjárás is kegyes volt a szikszói majálissal és főzőversennyel, hogy csupán csak a szeles idő okozott némi aggodalmat, de a helyi uszoda udvarára kilátogató több száz ember hangulatán ez mit sem látszott. A színpadon könnyűzenei együttesek adták egymásnak a helyet, a sátraknál pedig 27 csapat szorgoskodott azon, hogy a legjobbat főzzék meg aznap.

Füzesséri József Szikszó polgármestere köszöntőjében arról beszélt: nagy öröm az , hogy évről évre május elsején a szikszóiak együtt vannak, és szórakozással töltik el ezt a szép tavaszi napot. Évről évre többen neveznek be a főzőversenyre, hogy megmutassák főzőséi tudományukat és nem mellesleg jól tartsák azt a több, mint tíz embert, aki a csapat tagja. Ugyanis a főzőversenyre az nevezhet be, aki legalább, 10 vagy annál több emberre főzi meg a május elsejei ebédet. Intézmények, sport és baráti közösségek, civil egyesületek, mind-mind fontosnak érzik azt, hogy a hagyományos május elsejei főzőversenyen ott legyenek, amihez az infrastruktúrát az önkormányzat biztosítja. A sorban hatodik főzőversenyen 27 csapat döntött úgy: valami olyannal készülnek, amivel lenyűgözik majd a zsűrit.

A főzőverseny zsűri elnöke az idén is Endrei Judit volt, aki már szinte hazajár Szikszóra. Nemrégiben az új könyvének a bemutatóját is itt tartották. A zsűri tagja volt még Takács Lászlóné alpolgármester és Maros Éva újságíró. Endrei Judit azt vallja: ő a gasztronómia könnyedebb oldalát kedveli, szeret jókat enni, amiben nem volt hiány Szikszón. Csülkök, vadak, levesek, sültek, gulyások, házi húslevesek, saját termesztésű zöldségek, házi sütik, lekvárok, mind mind az asztalra kerültek, és valóban nagy gondban volt a zsűri a döntésekor.

Minden részvevőt oklevéllel jutalmazta Szikszó Önkormányzata és kiosztottak hat különdíjat is. A verseny harmadik helyezettje Székelyék csapat lett, akiket egy készlet kis bográccsal ajándékoztak meg. A második helyet a Rugóláb Rock’n Roll csapat nyerte el- díjuk egy óriás kondér volt – akik különleges étel mellé egy fergeteges rokival is készültek. Az első díjat az Oroszlánszív Küzdősport Egyesület csapata érdemelte ki a felejthetetlen ízű vadpörköltjükkel és a túros házi süteményükkel. Az ő díjuk egy óriás kerti grill volt. Az eredménykiosztásnál azonban jól látszott: ezen a majálison mindenki nyert.  Egy szép napot, egy szép emléket, amelyet barátaival és ismerőseivel együtt töltött el.