Tekintettel a veszélyhelyzet elrendelésére, illetve a koronavírus terjedésének megakadályozására, arra kérik ügyfeleiket a járási hivatal ügyfélszolgálatain, valamint a kormányablakokban személyes ügyintézésre csak halaszthatatlan esetben jelenjenek meg!

Lehetőség szerint időpontfoglalással intézzék ügyiket!

Az elkészült okmányokat az eddigiekkel ellentétben nem személyesen kell átvenni a kormányablakokban, illetve a postán vagy a kézbesítőtől, hanem levélküldeményként a postaládába kézbesítik azokat.

Továbbá Felhívják szíves figyelmüket, hogy a 2020. március 12-t követően lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg nincs szükség, azokat továbbra is használhatják (A magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik azon EGT-állampolgár, aki állandó tartózkodásra jogosult, és ezt a jogát állandó tartózkodási kártyával igazolja).

A kormányablakokba történő időpontfoglalás a 1818 központi telefonszámon történik.

Az időpontfoglalásra az ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleinknek rendelkezésére áll a Központi Időpontfoglaló Alkalmazás is (https://idopontfoglalo.kh.gov.hu).

Kormányablak Osztályukon gépjármű ügyintézéssel kapcsolatban a 46/795-273, személyi okmányokkal kapcsolatban a 46/795-269-es telefonszámon tudnak felvilágosítást kérni.

A Foglalkoztatási Osztályon történő ügyintézés esetében a 46/596-277, 46/596-278-as telefonszámokat lehet hívni, illetve az iratokat a foglalkoztatas.szikszo@borsod.gov.hu email címre kell eljuttatni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ügysegédek településeken történő ügyfélfogadása szünetel!

A Hatósági és Gyámügyi Osztályon történő ügyintézésre – szociális ügyekben a 46/795-692, 46/795-696-os telefonszámon, – gyámhatósági ügyekben 46/795-695-ös telefonszámon kérhetnek időpontot kollégáinktól.

Kérelmeiket a jaras.szikszo@borsod.gov.hu  e-mail címre vagy postai úton is továbbíthatják.

Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető, ezért kérjük, hogy személyesen csak különösen indokolt esetben keressék fel ügyfélszolgálatainkat.

Megértésüket köszönjük!

- Hirdetés -