A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2019. évben is folytatja országos kampánysorozatát “Házhoz megyünk” megnevezéssel.

A projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

2019. március 30-án Szikszón kerül megrendezésre az Angel Petrol és Szikszó város születésnapja elnevezésű program, ahol a benzinkút területén felállított információs ponton 10.00 órától 15.00 óráig szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat. Igény esetén az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatát is elvégzik.

Az információs pont szolgáltatásai:

  • speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció),
  • ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása,
  • vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,
  • „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

A BikeSafe program a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik.

A kerékpár-regisztráció menete:

  • Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (-márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)
  • A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról.
  • A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A rögzített adatok az országos BIKE Safe digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami valamennyi rendőri szerv számára elérhető. A Bűnmegelőzési Osztály szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a következő szikszói helyszínen.

Keressék fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpár-regisztrációs sátrát. Helyszín: Szikszó, Angel Station. Időpont: 2019. március 30. 10.00-15.00 óra

- Hirdetés -